En god portion rabarberkompot

Jeg har lige høstet rabarber og lige i øjeblikket har jeg meget svært ved at komme i tanke om noget mere sommerligt end rabarber. De her flotte store grønne blade med den smukkeste røde stængel under sig. Jeg er ret vild med rabarber. Denne kompot er supernem og kan bruges til flere opskrifter, bl.a. min bedste (indtil dags dato) sommer rabarbertrifli, du kan finde her.

 

Til kompot skal bruge:

400 g rabarber

150 g økologisk rørsukker

50 g kokossukker fra urtekram f.eks.

1 vaniljestang

Saften fra ½ øko citron

1 dl vand

Rabarberkompot

Rabarberkompot

Sådan gør du:

Rens grundig og skær rabarber i 1 cm tykkelse. Flæk vaniljestangen.

Find en stor gryde og kog alle ingredienserne op og skru ned på middel. Lad stå og småkoge i 20 min.

Køl af i henkogningsglas (med fordel i fryser, hvis det skal gå hurtigt til rabarber koldskål) og stil derefter i køleskabet til opbevaring for længst holdbarhed.

 

Hvis du nu har mere tid og køb ind til det, må du ikke snyde dig selv for en himmelsk smagsoplevelse. Den her rabarbertrifli smager så godt, at du med sikkerhed vender tilbage til den igen og igen i rabarbersæsonen.

Kommentér indlægget