Mormors rabarbertrifli

Du skal bruge:

4 personer

Rabarberkompot

400 g rabarber – (eller 200g rabarber og 200 g jordbær)

150 g økologisk rørsukker

50 g kokossukker

1 vaniljestang (gem 1/3 af vaniljekornene til cremen)

Saften fra ½ Citron (gem skal til cremen)

1 dl vand

 

Creme

2 æggeblommer

2 spsk rørsukker Urtekram

1 spsk kokossukker Urtekram

Citronskal fra ½ ubehandlet økologisk citron (vigtigt!)

1/3 Vaniljekorn (fra vaniljestangen)

¼ L Piskefløde

3 spsk skyr – gene med jordbær.

15-20 makroner

Sådan gør du:

Rens grundig og skær rabarber i 1 cm tykkelse. Flæk vaniljestangen. Gem 1/3 vaniljekorn til cremen.

Find en stor gryde og kog rabarber, sukker, vaniljestang, citronsaft og vand op og skru ned på middel. Lad stå og småkoge i 20 min.

Jeg kan godt lide at have en jævn rabarberkompot og ikke for mange ”overraskelser” i form af mindre kogte rabarberstykker. Ønskes en kompot med mere bid i, kan du med fordel vente med at putte en håndfuld rabarber i gryden til kompotten har kogt i 10-15 min.

Køl helt af.

Imellem tiden forberedes cremen.

Pisk æggeblommer med sukker til en tung æggesnaps.

Bland med en kniv 1/3 vaniljekorn og lidt sukker.

Pisk vaniljekorn i æggesnapsen. Tilsæt citronskal.

Pisk i en ny ren skål fløden. Stop lige inden fløden bliver til smør. Må altså gerne være meget pisket.

Bland med let hånd en luftig creme af æggesnaps og piskefløde. Vend forsigtig skyr i cremen.

Smag! Må gerne være sød med et strejf af karamel fra kokossukkeret.

Find den flotteste glasskål du har gemt væk i skabet. Start med et lag rabarberkompot, så creme, så knuste makroner. Fortsæt og slut af med cremen. Pynt evt. med makroner og havens små blomster.

P.S. Man må godt tage to portioner!

 

Kommentér indlægget